Best of Jupiter Broadcasting 2014

Kraj je godine i produkcijska kuća Jupiter Broadcasting izbacila je BEST OF 2014 snimke svojih emisija. Svaka emisija sadrži isečke najvažnijih i najzanimljivijih događaja u toku ove godine.

 

Best of TechSNAP 2014

TechSNAP je već godinama unazad obavezno štivo svakog sistem administratora. Voditelji Allan Jude i Chris Fisher nas podsećaju šta je to bilo aktuelno ove godine u ovoj sferi - hakovanje semafora, TrueCrypt sistem za enkripciju je misteriozno objavio da ne preporučuje da ga više koristite, "brendiranje" kompjuterskih bug-ova (Heartbleed, ShellShock, Sandworm, Poodle...), zaobilaženje firewall-a preko zvučnika na računaru. Tu je i Allan-ovo objašnjenje Island Hopping-a i priča kako je u srednjoj školi napravio trojanca kojim je kontrolisao sve računare u školi, kao i odgovor na pitanje šta čini dobrog sistem administratora.

 


 

 Best of Coder Radio 2014

Isečci najzanimljivijih događanja iz radio emisije koja prati oblast programiranja. Voditelj: Michael Dominick. Neke od tema su: trolovanje systemd, Nexus 5 kao developer uređaj, HTML5, GitLab i Bitbucket kao alternative GitHub-u, Google-ova vizija budućnosti, rasprava o tome ko koga kopira u IT svetu...

 


 

Best of LAS 2014

Linux Action Show je jedna od najpopularnijih emisija koje se bave Linux operativnim sistemom. Ova epizoda je kolaž momenata vezanih za ovaj OS koji su obeležili 2014. godinu. Video počinje segmentom Runs Linux u kome se gledaju snimci produkcije ctanih filmova Despicable Me 2 i Frozen kao i filmskog spektakla Hobit koji su rađeni Linux alatom MAYA. Tu su i snimci koji prikazuju proboj Linuxa u svetu auto industrije - radarski sistem za praćenje vozila koja pokušavaju preticanje ugrađen u Corvette C7.R i vremenska prognoza na trci Formula 1. Zatim se voditelji Chris Fisher i Mat Hartley prisećaju kako su prešli na Arch i rešavanja velikog problema Linux operativnog sistema - nemogućnosti gledanja Netfilx-a, što je rešeno time što je kompanija NETFLIX konačno odbacila Microsoft-ovu kopiju Adobe Flash zvanu Silverlight i usvojila HTML5 standard za strimovanje videa. Na kraju sledi intervju sa legendarnim programerom Jon "Maddog" Hall-om i snimak predavanja Linusa Torvaldsa u Portland LUG, a posle reklama Noah (jedan od producenata-saradnika Jupiter Broadcasting-a) predstavlja Ubuntu 14.10.

 


 

 Best of LUP 2014

Linux Unplugged je "sestra" emisije LAS. Prvenstveno je radijskog karaktera, a publika učestvuje preko Mumble VoIP aplikacije. Momenti iz prethodnih emisija sadrže rant-ove u vezi više tema: fork-ovanje Debian-a i systemd, Tox, rasprava Ubuntu/Fedora/Arch/Antergos..., uživo objavljivanje Ubuntu MATE 14.04, žučna rasprava u vezi desktop okruženja i display servera...

1 thought on “Best of Jupiter Broadcasting 2014

Leave a Reply

Your email address will not be published.