Lep poklon!

Malo da se pohvalim poklonom koji sam nedavno dobio. U pitanju je prelepi kompjuterski miš Logitech M187. Nakon par nedelja korišćenja i dalje me oduševljava dizajn i kvalitet izrade ovog proizvoda...

 

Logitech ovaj model označava kao bežični mini-miš i nudi ga u pozamašnoj paleti boja od kojih su neke namenjene samo određenim tržištima i ne mogu se naći kod nas. Evo par varijacija, a ima ih još u ponudi:

varijacije_boja_upakovano

 

Dimenzije miša su 49.4mm x 81.9mm x 31.8mm, a težina 51.9g. Koristi senzor rezolucije 1000dpi i poseduje tri dugmeta (uključujući i skrol točkić). Podržan je u svim aktuelnim operativnim sistemima:

  • Windows Vista, Windows 7, Windows 8, Windows 10
  • Mac OS X 10.5 or later
  • Linux kernel 2.6 +
  • Chrome OS

Bežična veza radi na 2,4GHz, a održava se preko nano prijemnika koji jedva da imalo viri iz računara kada je priključen. Domet veze je oko 10m.

Specifikacije su ispisane i na poleđini pakovanja:

m187 - 03
 

Ja sam dobio plavi model oznake M187BL, gde poslednja dva slova označavaju boju. Slika prikazuje varijacije boja sa njihovim oznakama:

Varijacije_boja_oznake
 

Proizvod dolazi u blister pakovanju koje se mora makazama iseći da bi se otvorilo. Ovo je danas verovatno najpopularniji vid pakovanja, jer se proizvod dobro vidi:

m187 - 01
 

U pakovanju se, uz sam miš i nano receiver, nalaze još i nezaobilazno uputstvo za korišćenje i garantni list:

m187 - 02
 

Miš i minijaturni bežični nano prijemnik:

m187 - 04
 

M187 je izuzetno malih dimenzija, staje na sam dlan, što i Logitech-ova reklama prikazuje:

na_ruci
 

Evo slike na kojoj ga poredim sa modelom M185, kojeg već duže koristim:

m187 - 05

Izgleda neznatno manji, ali se razlika pri korišćenju oseti - veći model je prijatniji za dužu upotrebu, manji brže umara šaku.

 

Koristi samo jednu AAA bateriju koja se dobija pri kupovini:

m187 - 11

Proizvođač garantuje da će baterija potrajati bar 6 meseci, u šta verujem, jer sam tokom prethodnih godina koristio nekoliko njihovih bežičnih miševa i svi su imali izuzetno dugu autonomiju.

 


Miš je vrhunskog kvaliteta i izuzetno lep. Pogodan je za nošenje, uz laptop - zbog vrlo malih dimenzija staje u svaku torbu a nano prijemnik minimalno viri iz USB porta. Ja ga koristim uz svoj HTPC jer zauzima malo mesta i lepo izgleda na stolu. Senzor bez problema radi na različitim podlogama - drvo, tkanina...


 

Za kraj, evo još fotografija:

m187 - 06a

m187 - 08

m187 - 09a

Hvala Plava! :-*

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.