Unboxing!!!

Sunčano subotnje jutro iskoristio sam da prošetam do pošte i preumem paket koji me od juče tamo čeka. U paketu je matična ploča koju ću koristiti za svoj novi NAS.

Pošto svi vole da vide unboxing tehničkih uređaja, odlučio sam da i ja to uradim! U duhu legende unboxing videa, Rodney Reynolds-a, snimio sam (doduše fotoaparatom a ne kamerom) sve korake, pa ću ih komentarisati...


 

A, da! Odmah da naglasim - ploča nije nova, polovna je! Dva su razloga za kupovinu korišćenog hardvera:

nedostatak novca je prvo što svima pada na pamet, i to stoji, ali drugi razlog je verovatno bitniji, a to je da znam da prepoznam dobar i kvalitetan korišćeni hardver koji će još dugo godina služiti svrsi koju mu ja dodelim. Na primer, više godina unazad za laptopove uzimam samo polovne IBM/Lenovo ThinkPad-ove, za koje svi znaju da su neuništivi. Ove mašine, stare par godina (3-5), mogu se kupiti upola cene novog consumer laptopa koji će vrlo verovatno mnogo ranije pokazati znake slabosti.

 Već neko vreme gledam matičnu ploču koja bi mi služila za pravljenje FreeNAS mašine, a ta ploča mora da ispunjava par uslova: da je kvalitetna, da ima minimum 4 SATA porta, da prima bar 8GB RAM... O ovome ću detaljnije pisati u review članku ploče, a izbor je pao na INTEL DQ35JO koju sam na oglasima pronašao za pristojnih 3200 dinara.

Znači, o ploči ću detaljisati u sledećem članku, a ovo je više pohvala za prodavca koji ju je izuzetno dobro upakovao da se ne bi oštetila pri slanju. Ovako bi svi trebali da pakuju tehniku pri slanju...

 


 

unboxing_1Paket je stigao u kutiji koja je višeslojno obmotana streč-folijom. (Podatke na poštanskom obrascu sam namerno zamutio)

 

unboxing_2Na paketu je i nalepnica LOMLJIVO. Lepo...

 

unboxing_3Evo kako paket izgleda od dole.

 

unboxing_4Kutija je od kartona solidne debljine. Služila je za lomjivu robu - porcelanske tanjire.

 

unboxing_5Po otvaranju zatekao sam dodatke za matičnu ploču - lim za kućište i eSATA bracket. Od same ploče su odvojeni komadom sunđera.

 

unboxing_6Ispod sunđera je PTT najlonska kesa u koju je stavljena sama matična. Jako mi se sviđa što je prodavac višestruko zaštitio proizvod!

 

unboxing_7Ispod su komad kartona i papiri, da dodatno smanje prenos vibracija i udaraca. Odlično rešenje koje pošiljaoca ništa ne košta.

 

unboxing_8Matična u kesi...

 

unboxing_9I izvađena.

 

unboxing_10INTEL DQ35JO u punom sjaju!

 

unboxing_11Zumiran najbitniji deo: 5+1 SATA port.

 

unboxing_12I za kraj, zanimljiv detalj na poleđini ploče!

 

unboxing_13Radna garancija 14 dana! Ovo se retko viđa... Milina!

 

1 thought on “Unboxing!!!

 1. Drago mi je da ste zadovoljni,kako hardwerom,uslugom,tako i pakovanjem.
  Mislim da je tema na blogu poucna za ljude koji cesto saradjuju sa brzim poštama,
  i koliko je zaista bitno da obrate paznju na pakovanje.Neka se stave na mesto primaoca,
  kako bi se oni osecali da im dodje nesto lose zapakovano,ili nedaj boze osteceno.
  Uvek treba misliti i na drugu stranu,u mom slucaju zadovoljan kupac se uvek vraca,
  a itekako je i najbolja reklama i preporuka.

  Hvala...

Leave a Reply

Your email address will not be published.